ERVARINGEN

Heerlijke plek. Ademt beweging en creativiteit uit.

Door de combinatie van (ontspannings)oefeningen en gesprekken (zienswijzen) ben ik meer gaan luisteren en voelen naar mijn lichaam en gevoel.

Ik ben meer open. Contact behouden en maken is makkelijker.

Ik vond het dansvormgevingsproces bijzonder om te doen. Er was iets waar ik mee worstelde wat na het vormgevingsproces betekenis heeft gekregen waardoor het daarna in mijn lijf niet meer zo voelbaar was. Er ontstond ruimte.

Tijdens de therapie merkte ik dat ik weinig last meer had van beoordelingssituaties als ik het contact met mezelf behoud.

Ik ervaar over het algemeen meer rust. Ik heb nu de tijd om echt te gaan leven. Daarnaast laat ik veel meer van mezelf zien, stel ik duidelijke grenzen en geef ik sneller mijn mening. Binnen mijn werk ben ik ook assertiever en ben ik beter beschermd tegen negatieve invloed.

Ik ben zelf ontzettend verrast over hoe goed het dansen voelde en hoe fijn die zelf uiting was. Het voelde heel fijn om op deze manier naar mijn lichaam te leren luisteren.

Ik ben assertiever, zelfverzekerder en minder gestrest. Ik heb mezelf kunnen accepteren en de diepe kern van mijn problemen kunnen ontaarden.

Ik durf weer naar openbare plekken zonder angst, ik durf met vrienden alles te delen en voel mij niet te veel voor anderen, in mijn relatie durf ik mijn grenzen aan te geven.

Ik voel mij weer prettig in mijn eigen lichaam en voel mij niet meer vies. Ik durf mij weer te bewegen in openbare ruimten zonder angst en voel mij zelfverzekerder. Daarbij heb ik geleerd dat ik mijn emoties moet toelaten en hierbij mijn grenzen aanvoelen!

Marjolein heeft mij erg op haar gemak laten voelen wat ik in lange tijd niet zo snel heb gehad bij een therapeut. Ik vond het fijn dat er afwisseling was van serieuze focus op bepaalde aspecten en soms even luchtig iets ongemakkelijks of engs weg werd gelachen. Marjolein zag ook altijd aan mij als ik even weg was en dat is de eerste therapeut die dit opmerkte.

Onze dochter (7 jr) kan zichzelf wat makkelijker uiten. Ze geeft aan waar ze mee zit. Ze kan wat beter omgaan met fouten maken en bij spelletjes spelen met verliezen.

Er werd door de therapie een soort van innerlijke drempel opgeheven. Het voelt alsof er van binnen een aardverschuiving heeft plaatsgevonden waardoor ik beter in contact sta met mijn emoties en mijn gevoel.

De therapie was in het begin een beetje onwennig. Maar door te bewegen op muziek ben ik heel veel over mezelf te weten gekomen. Ik ben me zelfverzekerder gaan voelen en ik heb gemerkt dat ik mag bewegen zoals ik zelf wil.

Door op mijn tempo te leren en stil te staan bij wat ik voel bij muziek in beweging, ben ik bewuster geworden van hoe ik een moment ervaar en heb ik ruimte kunnen creëren voor mezelf.

Ik kan nu beter loslaten wat mogelijk komen gaat, zonder heel rigide alle eventuele mogelijkheden voor te willen zijn. De vechtmodus is minder aanwezig en ik ervaar rust en ruimte.

Ik vond het aanvankelijk een beetje ongemakkelijk, maar kon dit goed aangeven bij Marjolein. Er werd geregeld geevalueerd om te bespreken of het nog passend was en wat ik merk in mijn dagelijks leven aan verbeteringen.

Ik heb me gehoord gevoeld en heb goede input gehad om mijn aangeleerde gedrag te analyseren en daarmee met mijn lichaam aan de slag te gaan tijdens de sessies.

Ik heb het altijd moeilijk gevonden om me een op een uit te spreken waar ik aan twijfel of wat ik nodig had. Dit heb ik op een veilige manier kunnen oefenen.

De therapeut heb ik als open, empathisch, begripvol en geinteresseerd ervaren. Zonder oordelen en betrouwbaar.

Ik vond je een hele fijne therapeut en het heeft mij zeker geholpen!

Ik leer weer te voelen!

Het heeft geholpen dat ik soms minder nadenk over wat ik doe. Dat scheelt heel veel hoofdpijn.

Danstherapie Den Bosch - Home