Over mij

Mijn naam is Marjolein Tops. Ik ben opgeleid als Dans- en Bewegingstherapeut en sinds 2002 werkzaam binnen de Geestelijke Gezondheidszorg. Sinds 2016 werk ik volledig in mijn praktijk Quimovenda in Tilburg. In Dans- en Bewegingstherapie ontdek je volgens welke (bewegings)patronen je je leven vormgeeft en ga je op zoek naar je eigen levenslust, creativiteit en vertrouwen. Ik heb mij daarnaast verdiept in het werken met gezinnen in danstherapie. Ook maak ik in mijn werk veel gebruik van de zorgenaamde Bartenieff Fundamentals. Dit zijn bewegingsoefeningen die de natuurlijke verbindingen in je lichaam versterken om met meer flexibiliteit, stabiliteit, gemak en expressiviteit te bewegen. Voor mij zijn betrokkenheid, oprechtheid en humor belangrijke waarden in het contact met mensen.

Daarbij heb ik in 2017 de Master Zorgethiek en Beleid cum laude afgerond aan de Universiteit voor Humanistiek. Ik heb mij met name gericht op de verbinding tussen ethiek, beweging en organisatie. Zorgethiek is een relatief nieuwe ethische stroming die vanuit een relationeel mensbeeld sensitief is voor thema’s als posities, macht, contextualiteit, praktijken, affectiviteit, kwetsbaarheid en lichamelijkheid. Mijn afstudeeronderzoek vindt u hier. Ook schreef ik een artikel over een zorgethische methode voor morele reflectie dat is gepubliceerd in het Tijdschrift voor Gezondheidszorg en Ethiek, een link naar het artikel vindt u hier.

ERVARINGEN MET

Het contact met Marjolein voelde snel heel vertrouwd. Haar directe manier van vragen stellen, haar onbevooroordeelde houding en haar humor spraken mij erg aan. Ik vond haar heel kundig.

Heel prettig en aangenaam. Ik heb me erg veilig gevoeld en voelde me alsof ik mezelf kon laten zien.

Fantastische vrouw. Kon goed omgaan met mijn vage manier van uitdrukken. En heeft een groot inzichtsvermogen in haar clienten.