Bloemen-links-onder

Werkwijze

Hoe meld ik me aan?

Je kan je aanmelden door een mail te sturen naar info@quimovenda.nl met je vraag. Dan bellen we eerst kort en bepalen we samen of we live gaan kennismaken of dat andere hulp beter zou passen. Als je je (samen met je) kind wil aanmelden, kan dat ook via www.wijzijnkas.nl

Voor wie is de therapie?

Therapie kun je gaan volgen als je ergens tegenaan loopt, je niet goed weet hoe je er mee om kan gaan of wat je voelt, en je merkt dat je hetzelfde blijft doen als wat je al deed. Dit noem je een patroon, doen zoals je het altijd al deed. Het kan gaan om stress- en spanningsklachten, burn- of bore out, psychische klachten, onverwerkt trauma, relationele problemen of hechtingsproblematiek.

De therapie is voor mensen van alle leeftijden en voor gezinnen, die nieuwsgierig zijn naar zichzelf en de ander en bereid zijn om in de wereld van hun ervaringen, gevoelens, bewegingen en beweegredenen te duiken.

Hoe verloopt een therapie

Tijdens een eerste kennismaking, waarin je bespreekt waar je tegenaan loopt en wat je vraag is, vertelt de therapeut hoe een therapie proces verloopt en wat je zoal kan gaan doen in de therapie. Therapie is trouwens echt iets anders dan een training. Bij een training krijg je een werkboek en is alles van te voren uitgewerkt, een therapie geef je samen vorm op basis van input van beide. Er wordt afgesproken hoe vaak en hoe lang je met elkaar gaat werken. In de sessies worden verschillende activiteiten gedaan en bespreek je de ervaringen met elkaar. Om de paar afspraken bespreek je wat uitgebreider of de therapie en wat je daarin doet en ervaartaansluit bij wat jij nodig hebt en bij je hulpvraag. Dan bepaal je samen wat er toe doet en welke vormen goed aansluiten om verder te gaan. Je bepaalt zelf wanneer de therapie voor jou afgerond kan worden. Het is dan niet per se altijd zo dat alle problemen zijn opgelost, wel heb je voldoende zelfvertrouwen en nieuwe dingen geleerd, om goed om te kunnen gaan met waar je tegenaan loopt.

Individueel of ouder-kind therapie

Voor individuele vragen volg je individuele therapie. We kijken dan met elkaar of je meer lichaamsgericht of bewegingsgericht gaat werken. Voor vragen over de verbinding met je kind volg je ouder-kind therapie.

Bloemen-rechts-onder
Danstherapie

Danstherapie

Via dans en beweging verwerken en nieuwe mogelijkheden ontdekken.

Ouder-kind therapie

Ouder-kind therapie

Door beweging en spel weer plezier en verbinding ervaren met elkaar.

Lichaamsgerichte therapie

Lichaamsgerichte therapie

Via je lichaam regie krijgen op je gevoelens en je ontspannen voelen.

Bloemen-links

Leer ruimte te maken voor wat er in je leeft, om de beweging te volgen die bij je past

Danstherapie voor kinderen, jongeren, volwassenen en gezinnen

Bloemen-rechts

Ik durf weer naar openbare plekken zonder angst, ik durf met vrienden alles te delen en voel mij niet te veel voor anderen, in mijn relatie durf ik mijn grenzen aan te geven.

Ik voel mij weer prettig in mijn eigen lichaam en voel mij niet meer vies. Ik durf mij weer te bewegen in openbare ruimten zonder angst en voel mij zelfverzekerder. Daarbij heb ik geleerd dat ik mijn emoties moet toelaten en hierbij mijn grenzen aanvoelen!

Marjolein heeft mij erg op haar gemak laten voelen wat ik in lange tijd niet zo snel heb gehad bij een therapeut. Ik vond het fijn dat er afwisseling was van serieuze focus op bepaalde aspecten en soms even luchtig iets ongemakkelijks of engs weg werd gelachen. Marjolein zag ook altijd aan mij als ik even weg was en dat is de eerste therapeut die dit opmerkte.

Onze dochter (7 jr) kan zichzelf wat makkelijker uiten. Ze geeft aan waar ze mee zit. Ze kan wat beter omgaan met fouten maken en bij spelletjes spelen met verliezen.

Er werd door de therapie een soort van innerlijke drempel opgeheven. Het voelt alsof er van binnen een aardverschuiving heeft plaatsgevonden waardoor ik beter in contact sta met mijn emoties en mijn gevoel.

De therapie was in het begin een beetje onwennig. Maar door te bewegen op muziek ben ik heel veel over mezelf te weten gekomen. Ik ben me zelfverzekerder gaan voelen en ik heb gemerkt dat ik mag bewegen zoals ik zelf wil.

Door op mijn tempo te leren en stil te staan bij wat ik voel bij muziek in beweging, ben ik bewuster geworden van hoe ik een moment ervaar en heb ik ruimte kunnen creëren voor mezelf.

Ik kan nu beter loslaten wat mogelijk komen gaat, zonder heel rigide alle eventuele mogelijkheden voor te willen zijn. De vechtmodus is minder aanwezig en ik ervaar rust en ruimte.

Ik vond het aanvankelijk een beetje ongemakkelijk, maar kon dit goed aangeven bij Marjolein. Er werd geregeld geëvalueerd om te bespreken of het nog passend was en wat ik merk in mijn dagelijks leven aan verbeteringen.

Ik heb me gehoord gevoeld en heb goede input gehad om mijn aangeleerde gedrag te analyseren en daarmee met mijn lichaam aan de slag te gaan tijdens de sessies.

Ik heb het altijd moeilijk gevonden om me een op een uit te spreken waar ik aan twijfel of wat ik nodig had. Dit heb ik op een veilige manier kunnen oefenen.

Het heeft geholpen dat ik soms minder nadenk over wat ik doe. Dat scheelt heel veel hoofdpijn.

Ervaringen met Danstherapie